Winkelwagen (0)

Het Growing Green Coffee verhaal

Wij branden koffie kleinschalig op ambachtelijke wijze. Dit combineren wij met de hedendaagse technologie. Voor ons betekent dit dat wij zelf, met behulp van onze ervaring en zintuigen, handmatig het koffie brandproces regisseren, zonder programma’s die dit proces overnemen. Tegelijkertijd monitoren wij met hulp van de technologie van nu het brandproces. De combinatie van onze ervaring en de nieuwe monitoringstechnieken garandeert de hoge kwaliteit en consistentie waar wij op zoek naar zijn in onze koffiebonen. Kwaliteit is niet het enige criterium waar wij naar op zoek zijn. Naast deze belangrijke graadmeter zoeken wij koffiebonen die in lijn zijn met onze filosofie. Bij GrowingGreenCoffee kopen en branden wij alleen verantwoorde koffie die geteeld wordt met de minst mogelijke impact op het ecosysteem, waarbij elke schakel in het proces, te beginnen bij de koffieboer, de waarde krijgt die het verdient.

Verpakkingsmateriaal

Growing Green Coffee heeft bewust gekozen voor een verpakking die 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar is, alles gecertificeerd volgens de Europese norm EN13432:2000.

 

Al onze verpakkingen kunnen dus bij het groen-afval. Het ventiel is ook 100% afbreekbaar. Gemaakt van Wipf AG.

 

Onze zakken met diverse soorten koffiebonen zijn van stevig kwaliteitsvol bruin kraftpapier, de binnenlaag en sluiting zijn gemaakt van composteerbaar en bioligisch materiaal.

 

  •  100% Composteerbaar

  •  100% Biologisch materiaal

  •  Duurzame keuze

  •  Aluminiumvrij

  •  Volledig gemaakt van hernieuwbare plantaardige grondstoffen

De meeste consumenten drinken oude koffie!

Steeds meer koffieliefhebbers hebben een mooie koffiemachine op het aanrecht staan. Meer dan negentig procent van de koffiedrinkers koopt zijn koffiebonen echter in de supermarkt. Deze koffies worden in grote batches gebrand, verpakt en zijn geruime tijd onderweg. Zo zijn deze bonen gemiddeld al minimaal twee maanden oud als jij ze koopt. GrowingGreenCoffee brandt elke week verse koffie in kleine batches , immers in de eerste maand na branding is elke koffie op zijn best, daarna verliest koffie de meeste aroma’s en daarmee: ´smaak”. Bij ons geen ‘houdbaar tot’ op het pak, maar ‘vers tot’ en adviseren wij om koffie te drinken wanneer deze het allerlekkerst is: tussen één week en vier weken na branding. Ontdek nu zelf hoe lekker onze vers gebrande koffiebonen zijn.