Winkelwagen (0)
China
Categorie:
Espressomachine, Filtermachine, Mokkapot
Prijs:
€8.95
Land:
China
Smaak:
Citrus
Grootte:
250 gram
Beschrijving

China, Yirong Yunnan

 

Plantage: Yi Rong Yunnan

Hoogte: 1300-1600 meter

 

Smaakindicatie:

Appel, Bruine suiker, Noten, Citrus

 

Zetmethoden:

​Cafetiere, espresso, slow coffee

 

Over de plantage:

Toen Jane Luo en haar man in 1987 koffie begonnen te verbouwen op hun boerderij genaamd Yirong, was hun doel om de beste koffie van de regio te verbouwen.. Vandaag, meer dan 30 jaar later, helpt hun dochter Jean Luo de familie bij de ontwikkeling van het familiebedrijf, zodat ze met succes aan de vraag kunnen voldoen en zich tegelijkertijd kunnen richten op een veel lucratiever exportmarkt, vooral voor speciale kwaliteitskoffie. Jean's partner Song is een agronoom en houdt zich bezig met het beheer van landbouwactiviteiten.

De boerderij van Yirong is bio-gecertificeerd, uitsluitend bemest met compost, de waterbehoefte van de boerderij wordt geleverd door een bergbron.

Na handmatige oogst worden de bessen selectief gesorteerd en mechanisch ontpit. De koffiebonen zonder pit worden vervolgens in betegelde gistingskuipen geplaatst waar ze gedurende 24-30 uur worden gefermenteerd. Na fermentatie worden de bessen in een waskanaal gereinigd en bereiken ze hun definitieve vorm door 28-30 dagen te drogen.