Winkelwagen (0)
Colombia-Nicaragua Dark Roast
Categorie:
Bonen
Prijs:
€13.95
Land:
Ethiopie
Smaak:
Citrus
Grootte:
500 gram
Beschrijving

Dark Blend:

Colombia, Serranía Perijá, Woman's Power

 

Plantage: Asociación de Mujeres Cafetera

Hoogte: 1300 - 1700 meter

 

Smaakindicatie:

Appel, karamel, citrus.

 

Over de plantage:

Veel van de vrouwen die lid zijn van  Asociación  de  Mujeres Cafetera  Plan Mil zijn alleenstaande moeders en kwamen in de   subregio  Serranía  del  Perijá aan als vluchtelingen die door geweld waren ontheemd. Dankzij de coöperatie en haar partners zijn ze vandaag de dag koffietelers die gebruik maken van geavanceerde landbouw- en verwerkingstechnieken om deze uitstekende gewassen koffie te produceren.

 

Nicaragua, San Juan, Del Río Coco

 

Plantage: UCA San Juan del Rio Coco

Hoogte: 900 tot 1.300 meter

 

Smaakindicatie:

Kandij, karamel, sinaasappel.

 

Over de plantage:

UCA San Juan del Rio Coco is een unie van 8 kleine boerencoöperaties in de Noord-Nicaraguaanse hooglanden, op ongeveer 450 meter boven zeeniveau. Al hun koffie is biologisch gecertificeerd en geteeld in de schaduw, onder een bladerdak van bossen die een kritieke habitat vormen voor honderden trekvogelsoorten. Kleine koffieboerderijen met schaduw worden steeds meer verwoest om plaats te maken voor zon-tolerante koffie met betere opbrengsten en lagere prijzen - naar schatting is meer dan 40% van deze koffieboerderijen in Latijns-Amerika het afgelopen decennium verloren gegaan! Met het steunen van coöperaties zoals deze maken wij het verschil!

Deze koffie is afkomstig van de vrouwen binnen de Co-Operative, die zich hebben georganiseerd in het kader van het Cafe Femenino®-programma - wat betekent dat ze een extra premie krijgen voor hun koffie en financiering voor projecten om hun hele regio te verbeteren!